NL
EN


Ionenwisselaar

Ionenwisseling wordt gebruikt voor de verwijdering van opgeloste zouten en zware metalen in water. Bijvoorbeeld om de laatste sporen van een bepaald zwaar metaal te verwijderen. Dit wordt gedaan door middel van een ionenwisselaar. In deze ionenwisselaar is hars aanwezig. Wanneer het vervuilde water langs de harsbolletjes stroomt dan hechten de vervuilde deeltjes (ionen) zich aan deze bolletjes op basis van lading. Zo wordt de vervuiling als het ware in de hars opgenomen. De ongewenste ionen worden uitgewisseld tegen Waterstof of hydroxyl ionen die van de hars vrijkomen.

Wazutec bezit veel kennis en praktijkervaring op het gebied van ionenwisseling in de oppervlakte bewerkende industrie.

Naast de normale toepassingen, zijn we in staat selectief metalen uit zoutzure, zwavelzure, chroomzure en fosforzure procesbad vloeistoffen te verwijderen. Bijvoorbeeld  onder andere Zink uit zoutzuur, Zink uit fosforzuur en zwavelzuur. Van drinkwater naar Demiwater, ontharden zijn gebruikelijke toepassingen voor ons.

We bouwen zelf de installaties in de gewenste configuraties van de opdrachtgever. Tijdens renovatie van bestaande ionenwisselaars vervangen we onderdelen en harsen, vernieuwen de besturingskasten ed. Maken aansluiting op internet mogelijk. Alles in 1 hand en 1 verantwoordelijke. Om  de opdrachtgevers te ontzorgen hebben we altijd vele reserve onderdelen op voorraad.

In 2018 hebben we bij een van onze klanten een  15 jaar oude ionenwisselaar, door ons ooit geleverd, op basis van de huidige stand der technieken gerenoveerd. De verwachting is dat de ionenwisselaar weer 15 jaar meegaat.

Uitvoering: Industriële Ionenwisselaars met afzonderlijke pneumatische ventielen en eigen software programma.
Materialen: Staal-pvc, Polyester-PVC. Speciale toepassingen op basis van eigen labonderzoek.
Capaciteiten:  tot 100 m3/h - enkelstraats/ dubbelstraats - handbediend of automatisch op afstand.

Wilt u weten wat Wazutec voor u kan betekenen? Bel 038 477 3014 of stuur een e-mail

Ionenwisselaar